Tietoja minusta

Koulutukset

Olen valmistunut fysioterapeutiksi MAMK:ista Savonlinnan kampukselta vuonna 2015.

Olen käynyt Maitland-konseptin tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian koulutuksia level 2b tasolle. Kävin koulutukset Puolassa. Olen kirjoittanut kaikista koulutuksista blogitekstin.

Lantionpohjan fysioterapian ensimmäisen koulutuksen kävin ennen valmistumistani yli viisi vuotta sitten Kajaanissa. Sen jälkeen olen osallistunut muutamiin lantionpohjan koulutuksiin ja viime syksynä äitiysfysioterapian koulutukseen. Tänä vuonna 2021 aloitan TAMKin täydennyskoulutuksessa 15 opintopisteen syventävän lantionpohjakoulutuksen. Jatkossa aikeissa on osallistua myös uroterapian koulutukseen.

Kaksi vuotta sitten osallistuin Steccon faskiamanipulaatiokoulutuksen ensimmäiselle tasolle, level 1. Level 2 oli tarkoitus käydä keväällä 2021, mutta koronatilanne asetti omat rajoitukset ja siirtyy nyt myöhempään ajankohtaan.

Vuonna 2019 osallistuin Suomen fysioterapeuttien järjestämään kipufysioterapian koulutuskokonaisuuteen. Tästäkin koulutuksesta olen kirjoittanut blogitekstit.

Vuoden 2020 aikana olen osallistunut Urheilufysioterapian peruskoulutukseen sekä kuormitusfysiologia ja paranemisprosessit -koulutukseen.

Työ

Aloitin fysioterapiaopintojeni aikaan erikoisliikunnan ryhmänohjaukset Jyväskylän kaupungilla. Vedin myös ikäihmisten jumppaa kerran viikossa urheiluseuralle.

Pääsin töihin yksityiseen fysioterapiayritykseen hieman ennen valmistumistani vuonna 2015. Olin työpaikassani maaliskuuhun 2017. Työ sisälsi yksilöfysioterapiaa, hierontaa sekä ryhmien ohjausta.

Vuonna 2017 helmikuussa aloitin Mehiläisessä ammatinharjoittajana. Vuosien 2017 – 2018 aikoihin pidin myös Suonenjoella vastaanottoa, mutta nykyään olen vain Mehiläisessä.

Asiakkaat

Vastaanotolleni tullaan tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden vuoksi. Myös synnytyksen jälkeisen palautumisen tukeminen on osaamisalaani. Koska olen lääkärikeskuksessa töissä, asiakasryhmät voivat olla näiden sisältä lähes mitä vaan. Leikkauksenjälkeisiä asiakkaita tulee varsinkin polvi- ja olkapääleikkausten jälkeen. Nykyään myös äitiysfysioterapia-asiakkaita on tullut koko ajan enemmän ja olen suunnitellut painottaa käytäviä koulutuksia siihen suuntaan. Lantiovaivoissa käytän tutkimuksen ja harjoittelun apuna toiminnallista ultraäänitutkimusta. Ultraääni on minulla käytössä maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin (yhteiskäyttö kollegan kesken).

Minä

Asun Siilinjärvellä mieheni kanssa, lisäksi miehen lapsi asuu meillä joka toinen viikko. Minulla on kaksi kultaistanoutajaa, 8-vuotias Mimmi ja 1,5-vuotias Jussi. Koirien kanssa liikkuminen, etenkin metsässä, on lempitapojani viettää vapaa-aikaa. Muuten harrastan liikuntaa hyvin vaihtelevasti. Kuntosaliharjoittelu, maantiepyöräily, maastopyöräily, vaeltaminen ja juoksu on säännöllisimpiä lajivaihtoehtoja. Liikunnallisuus on ollut aina osa minua, mutta en ole koskaan kilpaillut missään lajissa nuoruusaikoihin ratsastuksen ja lentopallon pelaamisen jälkeen. Liikunta on minulle paineeton asia, joka vaan kuuluu hyvään elämään. Olen kiinnostunut terveellisiin elämäntapoihin liittyvistä asioista ja rentoudun melkeinpä parhaiten rauhassa ruokaa laittaen ja leipoen.